Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

Search for content

Lajmet e fundit

Rritje e ndjeshme e Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), një mesazh shpresëdhënës për popullin

2023-05-22

Rritje e ndjeshme e Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), një mesazh shpresëdhënës për popullin
Në zgjedhjet parlamentare të mbajtura të dielën 21/5, Partia ...
Forca e parë sërish komunistët!

2023-05-11

Forca e parë sërish komunistët!
Flet-vota e mbështetur nga Rinia Komuniste e Greqisë (KNE) me ...
KKE nderon 9-Majin, Ditën e Fitores së Madhe Antifashiste të Popujve

2023-05-09

KKE nderon 9-Majin, Ditën e Fitores së Madhe Antifashiste të Popujve
Zyra e Shtypit e KQ të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), me ...
1Maji 2023-Dita e Punëtorëve në Greqi

2023-05-02

1Maji 2023-Dita e Punëtorëve në Greqi
Dhjetëra mijëra popull me tubime të mëdha greve në të gjithë ...

» Shiko të gjitha lajmet...

On the Cyprus Issue

Positions and materials of the KKE on the developments around the Cyprus Issue

E re 2023

PËR REZULTATET E ZGJEDHJEVE PARLAMENTARE TË 21 MAJIT 2023

2023-05-29

PËR REZULTATET E ZGJEDHJEVE PARLAMENTARE TË 21 MAJIT 2023
1. Komiteti Qendror përshëndet mijërat e anëtarëve të Partisë dhe të Rinisë Komuniste të Greqisë (KNE), simpatizantët, bashkëpunëtorët, votuesit, që kontribuuan në betejën elektorale të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE). ...
Rritje e ndjeshme e Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), një mesazh shpresëdhënës për popullin

2023-05-22

Rritje e ndjeshme e Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), një mesazh shpresëdhënës për popullin
Në zgjedhjet parlamentare të mbajtura të dielën 21/5, Partia Komuniste e Greqisë (KKE) arriti një rritje prej +2%, duke marrë 7,23% të votave, pra mbi 425mijë vota (125,000 vota më shumë se ç kishte) dhe duke zgjedhur 26 deputetë në total (+11 më shumë se ç kishte). ...
Forca e parë sërish komunistët!

2023-05-11

Forca e parë sërish komunistët!
Flet-vota e mbështetur nga Rinia Komuniste e Greqisë (KNE) me emrin «Panspudastiki KS» dhe me simbol karafilin e kuq, doli sërish këtë vit si forca e parë në zgjedhjet studentore të mbajtura më 10.05.2023 në shoqatat studentore në të gjithë Greqinë. «Panspudastiki KS» ka mbledhur 18. ...
KKE nderon 9-Majin, Ditën e Fitores së Madhe Antifashiste të Popujve

2023-05-09

KKE nderon 9-Majin, Ditën e Fitores së Madhe Antifashiste të Popujve
Zyra e Shtypit e KQ të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), me njoftim të saj për 9-Majin, thekson ndër të tjera: «Lufta e Dytë Botërore, ashtu si Lufta ajo e Parë Botërore, erdhën si rezultat i antagonizmave imperialiste për ri-shpërndarjen e tregjeve, territoreve dhe sferave të ndikimit si dhe ...
1Maji 2023-Dita e Punëtorëve në Greqi

2023-05-02

1Maji 2023-Dita e Punëtorëve në Greqi
Dhjetëra mijëra popull me tubime të mëdha greve në të gjithë Greqinë përkujtuan në mënyrë militante kryengritjen e përgjakshme në Çikago, luftërat heroike të lëvizjes punëtore, me parullën «Betejat e punëtorëve e të gjithë botës, do të fitojnë». ...
Me KKE më të forcuar, zemra e çdo njeriu të majtë dhe progresist do të rrahë fort

2023-05-02

Me KKE më të forcuar, zemra e çdo njeriu të majtë dhe progresist do të rrahë fort
Më 30.4.2023, një shumë njerëz mbushën vendin e ekzekutimit të 200 komunistëve në Ditën e Majit 1944 për të nderuar sakrificën e tyre dhe për të mbështetur Partinë Komuniste të Greqisë (KKE), e cila po lufton për zgjedhjet e ardhshme parlamentare të 21 Majit 2023 në Greqi. ...
KKE nuk futet në qeveri antipopullore

2023-04-21

KKE nuk futet në qeveri antipopullore
-Çfarë do të thotë sot termi "E majta"? E vërteta është se është një term që e kanë vuajtur shumë me kalimin e kohës si në Greqi ashtu edhe në rang ndërkombëtar. ...
Për të ashtuquajturën «Platforma Globale Anti-imperialiste» dhe pozita e dëmshme dhe çorientuese e saj

2023-04-10

Për të ashtuquajturën «Platforma Globale Anti-imperialiste» dhe pozita e dëmshme dhe çorientuese e saj
Shfaqja e luftës imperialiste në Ukrainë mprehu kontradiktat në linjat e lëvizjes komuniste ndërkombëtare rreth çështjeve serioze ideologjiko-politike, të cilat e telendisin atë prej vitesh dhe shprehet një ndikimin oportunist në linjat e saj. ...
Për luftën e Ukrainës dhe propozimin kinez për "paqe"

2023-03-27

Për luftën e Ukrainës dhe propozimin kinez për "paqe"
Nga Elisheos VAGENAS* «Ata që gjenden lart thonë: Lufta dhe paqja Janë dy gjëra krejtësisht të ndryshme. Por paqja dhe lufta e tyre Ngjajnë si era dhe stuhia. Lufta lind nga paqja e tyre ashtu si djali nga nëna. Ka tiparet e saj të tmerrshme» (B. ...
Rrëzimi i Droni-t amerikan paralajmëron pasojat e rënda të përfshirjes së vendit tonë

2023-03-17

Rrëzimi i Droni-t amerikan paralajmëron pasojat e rënda të përfshirjes së vendit tonë
Rrëzimi i një Droni amerikan të tipit MQ-9, pas një dyluftimi me një avion luftarak rus pranë Krimesë, është një zhvillim i rrezikshëm dhe paralajmëron për pasojat e rënda të përfshirjes së vendit tonë në ndërhyrjet dhe luftërat imperialiste. ...