Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

Search for content

Lajmet e fundit

Një rritje e rëndësishme dhe premtuese për KKE!

2024-06-07

Një rritje e rëndësishme dhe premtuese për KKE!
Në përgjithësi, Partia Komuniste e Greqisë (KKE) regjistroi një ...
KNE forca e parë në universitete për të tretin vit radhazi!

2024-05-20

KNE forca e parë në universitete për të tretin vit radhazi!
Në bazë të rezultateve të përmbledhura në 95% në nivel kombëtar, ...
Mijëra punëtorë kërkuan Marrëveshje Kolektive me rritje pagash

2024-04-29

Mijëra punëtorë kërkuan Marrëveshje Kolektive me rritje pagash
Të mërkurën më 17/4, mijëra punëtorë grevistë nga dhjetëra ...

» Shiko të gjitha lajmet...

On the Cyprus Issue

Positions and materials of the KKE on the developments around the Cyprus Issue

E re 2024

Një rritje e rëndësishme dhe premtuese për KKE!

2024-06-07

Një rritje e rëndësishme dhe premtuese për KKE!
Në përgjithësi, Partia Komuniste e Greqisë (KKE) regjistroi një tjetër rritje të ndjeshme, duke shënuar një përqindje prej 9.25% dhe 368,000 vota. ...
KNE forca e parë në universitete për të tretin vit radhazi!

2024-05-20

KNE forca e parë në universitete për të tretin vit radhazi!
Në bazë të rezultateve të përmbledhura në 95% në nivel kombëtar, «Panspudastiki K.S», flet-vota e mbështetur nga Rinia Komuniste e Greqisë (KNE) në universitete, ka marrë 16.900 vota dhe një përqindje prej 34,19%. Ndërsa DAP-NDFK, fraksioni i qeverisë së ND ka marrë 12.122 vota dhe 24.52%. ...
Mijëra punëtorë kërkuan Marrëveshje Kolektive me rritje pagash

2024-04-29

Mijëra punëtorë kërkuan Marrëveshje Kolektive me rritje pagash
Të mërkurën më 17/4, mijëra punëtorë grevistë nga dhjetëra industri dhe vende pune, pensionistë dhe të rinj, morën pjesë në tubimin e madh të grevës së sindikatave në Athinë dhe në dhjetëra qytete të tjera në gjithë Greqinë. ...
Duke marrë forcë nga betejat punëtore - popullore, luftojmë kundër BE-së së luftërave imperialiste, të shfrytëzimit kapitalist - për Europën e paqes, prosperitetit popullor, të socializmit

2024-04-13

Duke marrë forcë nga betejat punëtore - popullore, luftojmë kundër BE-së së luftërave imperialiste, të shfrytëzimit kapitalist - për Europën e paqes, prosperitetit popullor, të socializmit
Partitë Komuniste dhe Punëtore të shteteve anëtare të BE-së, të shteteve të lidhura me të dhe shteteve të tjera europiane të cilat bashkë-nënshkruajmë këtë Deklaratë përpara zgjedhjeve europiane të qershorit 2024, u drejtohemi punëtorëve, të vetë-punësuarve, fermerëve, grave dhe të rinjve të ...
Për 75 vjetorin e themelimit të NATO-s

2024-04-03

Për 75 vjetorin e themelimit të NATO-s
1. Më dt. 4 prill 1949, vetëm pak vite pas fundit të Luftës së Dytë Botërore, u themelua Aleanca e Atlantikut të Veriut, NATO (me pjesëmarrjen e SHBA, Kanadasë, Britanisë së Madhe, Francës, Italisë, Belgjikës, Holandës, Luksemburgut, Norvegjisë, Danimarkës, Islandës, Portugalisë). ...
Lartë flamurin e socializmit - komunizmit, flamurin e kuq të Leninit

2024-03-21

Lartë flamurin e socializmit - komunizmit, flamurin e kuq të Leninit
Me intensitet vazhdon veprimtaria politike, sindikaliste, ideologjike e kulturore e Partisë Komuniste të Greqisë (KKE). ...
Askush nuk duhet të mbetet spektator! Asnjë pjesëmarrje në kasaphanë e NATO-s

2024-03-11

Askush nuk duhet të mbetet spektator!  Asnjë pjesëmarrje në kasaphanë e NATO-s
Sekretari i Përgjithshëm i KQ të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), Dhimitri Kucubas, ishte folësi kryesor në tubimin e madh të realizuar nga KKE jashtë parlamentit grek, ditën e hënë, 11/03/2024. Në fjalimin e tij, Dh. ...
Greva e përgjithshme: Me sukses të madh dhe tubime gjigande greve në të gjithë Greqinë

2024-02-28

Greva e përgjithshme: Me sukses të madh dhe tubime gjigande greve në të gjithë Greqinë
Një nga grevat më të mëdha të viteve të fundit u zhvillua ditën e mërkurë, 28 shkurt në Greqi. ...
Për plotësimi e 2 viteve nga fillimi i luftës imperialiste në Ukrainë

2024-02-25

Për plotësimi e 2 viteve nga fillimi i luftës imperialiste në Ukrainë
Plotësimi i dy viteve që nga fillimi tipik i konfliktit të armatosur imperialist në Ukrainë i kujton të gjithëve pasojat tragjike që pati për popujt përmbysja e socializmit dhe shpërbërja e Bashkimit Sovjetik. ...